OUTLOOK #2 / Cosima Opârtan: Evenimentele și Industria muzicală locală

Outlook

Thu Jun 29 2023

Cosima Opârtan: Evenimentele și Industria muzicală locală

Cosima a avut prima interacțiune cu muzica electronică prin 2000, prin intermediul fratelui ei și al grupului de prieteni comuni. Atunci, accesul la muzică era mai dificil din cauza lipsei platformelor de streaming, iar petrecerile de muzică electronică se desfășurau în cadru restrâns, cu mixuri luate de pe internet și muzică de la radio trasă pe CD-uri.

Nu la mult timp după, a început să mixeze cu fratele ei acasă, care a încurajat-o foarte mult și care i-a fost mentor. Deși era pasionată de asta, a stat “în umbră” foarte multă vreme, pentru că în scenă locală nu erau prea multe femei care să pună muzică. Switch-ul s-a petrecut odată cu lansarea proiectului Queer Night, o serie de petreceri pentru comunitatea Queer, pe care o organizează împreună cu Paula Dunker și Ion Dumitrescu.

Pe lângă Queer Night, Cosima face parte și din grupul Corp. care se ocupă cu promovarea femeilor, persoanelor care se identifică cu genul feminin și persoanelor non-binare, pe scena de muzică locală. Aici organizează workshop-uri, cursuri, dar și petreceri, generand contexte prietenoase pentru oameni cu pasiuni și interese comune.

Află care sunt planurile lor de viitor, ce schimbări a sesizat în industrie, de la apariția Queer Night Bucharest și Corp., dar și ce sfaturi are pentru persoanele care sunt pasionate și vor să facă parte din scenă muzicală în noul nostru episod disponibil acum pe spotify.

Cosima:https://www.instagram.com/vonbuelove/ Corp: https://www.instagram.com/corpplatform/ Studio: https://www.instagram.com/a5alanche/

Newsletter

Terms and Conditions →

General Data Protection Regulation →